Kabeljauw met courgette en tomaat uit de oven

2015-01-31 18.03.35Een lekker en eenvoudig gerecht: kabeljauw uit de oven. De combinatie van vis met tomaat, courgette en ui maakt het een heerlijk gerecht.

Recept is voor 2 personen
Tijd:  10 minuten +  20 minuten oventijd

Ingrediënten:
250 gram kabeljauwfilet
1 courgette
2 flinke tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels italiaanse kruiden
2 eetlepels geraspte kaas
3 eetlepels crème fraîche
olie
peper & zout
image-2015-02-28 (20)Extra nodig:
ovenschaal

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak een kruisje met een mes aan de onderkant van de tomaten en leg deze voor een minuutje in kokend water.  Giet het water af en spoel de tomaten met koud water. Je kunt nu het velletje eraf halen. Snijd hierna de tomaten in blokjes.

Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Was de courgette en snijd deze in blokjes.

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en pers de knoflook hier boven uit. Bak de blokjes courgette even mee samen met de italiaanse kruiden.

Haal de pan van het vuur en schep de tomaat blokjes erdoor en voeg naar smaak peper & zout toe.

Schep één derde van de groenten op de bodem van de ovenschaal en leg de kabeljauwfilet op de groenten. Schep de rest van de groenten op de kabeljauwfilet. Strijk wat crème fraîche over de groenten en strooi wat geraspte kaas over het geheel.

Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Lekker met rijst of gebakken aardappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *