Groente omelet

image-2015-02-26 (6)
Heb je dat weleens, dat je aan de eind van de week stukjes groenten over hebt en dit liever niet weg wilt gooien? Ik heb dit dus regelmatig. Dit keer stuitte ik op een stuk courgette, een aantal champignons, rode paprika en een halve ui. Met een wat blokjes diepvries spinazie en een paar eieren heb ik voor mijzelf een heerlijk lunch bereid. Een groente omelet. En ik moet zeggen, het was een toppertje!

Recept is voor  1 persoon
Tijd: 20 minuten 

Ingrediënten:
2 eieren
125 gram diepvries bladspinazie (deelblokjes)
¼ courgette
½ ui
½ rode paprika
3 champignons
2 tenen knoflook
olie
peper & zout
image-2015-02-26 (4)Bereidingswijze:
Verwarm de spinazie zachtjes op laag vuur.

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de rode paprika, courgette en champignons in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de courgette, paprika en champignons toe en bak dit nog 2 minuten.

Klop de eieren in een kom los met wat peper & zout. Voeg hierbij de uitgelekte spinazie en het groentenmengsel.
image-2015-02-26 (5)
Roer het mengsel goed door.

Verwarm 1 eetlepel olie in een grote pan en schenk het eiermengsel in de pan. Bak de omelet voor 5 minuten op matig vuur.
image-2015-02-26 (7)
Laat de omelet op een deksel glijden, keer hem om en bak de omelet nog 3 minuten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *