Vegetarische tomatensoep

Een lekker soepje gaat er bij ons gezin altijd wel in. Vroeger maakten wij eigenlijk altijd soep uit pakjes of nog makkelijker, we trokken gewoon een blik open, maar zelf soep maken is lekkerder en veel gezonder. Door het toevoegen van krachtbouillon krijgt de soep een stevige tomatensmaak. Het bereiden van de soep vergt alleen wat snijwerk, maar de soep is daarna in een mum van tijd klaar.

Recept is voor 10-12 kommen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
1 bos bleekselderij
2 uien
3 tenen knoflook
ruim een kilo tomaten (liefst tros)
1 pot Struik krachtbouillon tomaat
geraspte parmezaanse kaas
peper & zout

Extra nodig:
staafmixer

2014-12-13 12.57.55

Bereidingswijze:
Groenten schoonmaken en grof snijden. Bak de de ui samen met de bleekselderij op hoog vuur. Het mag wat bruin worden, dus flink doorbakken ;).

2014-12-13 14.31.50
Pers de knoflook hierboven uit en breng verder op smaak met peper & zout. Doe het mengsel in een grote soeppan. Voeg hier ook de in stukken gesneden tomaten toe. Schenk dan de krachtbouillon erbij en 3x de bouillonpot met water.
2014-12-14 11.58.39

Roer alles goed door en mix het geheel glad met een staafmixer.
2014-12-14 13.48.07

Breng de soep op met peper & zout. Bestrooi de soep voor het opdienen met wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Tip: nog soep over? Vries het in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *