Ontbijt mug cake

2015-02-06 14.33.32Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord totdat ik een artikel las waarin in stond dat de mug cake helemaal hot is in Amerika. Jawel je leest het goed  een ‘mug cake’ of in het Nederlands cake in een mok. Het idee is heel erg simpel, en daar hou ik van. Je neemt wat basis ingrediënten, mengt dit door elkaar, giet het mengsel in een mok en zet de mok in de magnetron voor een paar minuten of in de oven. Ik wilde graag verandering in het bordje havermout als ontbijt en ben deze havermout cake mug met banaan, appel en rozijntjes gaan maken en ik moet zeggen…..hij was ‘awesome’. Snel proberen dus! Laat je mij weten wat je er van vond?

Recept is voor 1 mug cake
Tijd:  3 minuten +  3 minuten magnetron tijd

Ingrediënten:
25 gram havermout
1 ei
1 banaan
½ appel
20 gram  rozijnen
½ eetlepel kaneel
1 eetlepel kokosrasp
klein klontje boter (voor het invetten van de mok)

 Extra nodig:
 mok

Bereidingswijze:
Prak  de banaan in een kom tot een smeuïge massa.

Rasp de appel  en meng dit door de banaan.

Breek het ei in de kom bij de banaan en appel en voeg tevens de havermout, rozijnen, kaneel, kokosrasp  en roer het mengsel goed door.

Vet een mok in met een klontje boter. Giet het mengsel hierin en zet de mok in de magnetron voor 3 minuten op 900 watt.

Tip:  Je kunt de mug cake ook in de oven zetten voor 15 minuten op 200 graden. 

2 gedachten over “Ontbijt mug cake

    • Hallo Sandra, de mugcake behoort niet nat te blijven. Ik raad je aan om de mugcake dan iets langer in de magnetron of oven te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *