Kipfilet gevuld met rozijnen, peterselie en pijnboompitten

2015-01-09 15.09.52

Een tijdje geleden mocht ik koken voor 15 personen. Ik wilde iets maken wat ik grotendeels van te voren kon voorbereiden, want voor 15 personen ter plaatse gaan koken zag ik niet zo zitten. Een gevulde kipfilet is het uiteindelijk geworden. De combinatie met de rozijnen, peterselie en pijnboompitten is een goede keuze geweest.

Recept is voor 2 personen
Tijd:  20 minuten + 20 minuten braadtijd

Ingrediënten:
2  dubbele kipfilets
4 plakjes rauwe ham
3 eetlepels peterselie
1 eetlepel pijnboompitten
peper & zout
klontje boter

Extra nodig:
 cocktailprikkers

Bereidingswijze:
Laat de rozijnen even wellen in warm water. Laat ze hierna uitlekken. Hak de peterselie fijn en rooster de pijnboompitten even kort in de koekenpan. Meng de peterselie met de rozijnen en de pijnboompitten. Snijd de kipfilets in de lengte precies in het midden door tot vlak bij de rand.   Strooi peper en zout op de kipfilets en vul ze met de peterselie, rozijnen en pijnboompitten.

2015-01-09 14.35.28

Sluit de kipfilets en druk ze stevig aan met je handen. Wikkel de kipfilets in de rauw ham en zet ze vast met een cocktailprikker.

Verhit wat boter in een pan en leg de kipfilets hierin. Bak de kipfilets in ongeveer 20 minuten gaar.

 

Tip: Lekker met een salade en gebakken aardappeltjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *