Havermout ontbijt met appeltaart smaak

2015-01-18 10.37.48Een verwenontbijtje al zeg ik het zelf. Door de combinatie van appel, rozijnen en kaneel lijkt het alsof je een appeltaartje eet.

Recept is voor 1 persoon
Tijd:5- 10 minuten 

Ingrediënten:
1 (zoete) appel
30 gram havermout vlokken
25 gram rozijnen
1 eetlepel honing
1/2 eetlepel kaneel
15 gram walnoten (hoeft niet, maar is zeker een aanrader)
10 gram boter

Bereidingswijze:
Schil de appel en snijd deze in stukjes.  Hak de walnoten wat fijner. Meng de stukjes appel samen met de rozijnen, stukjes walnoot en kaneel.

Verwarm de boter in een pannetje en voeg het appelmengsel toe. Laat dit even lekker pruttelen zodat de appel zacht wordt. Voeg de honing en de havermout vlokken toe en roer alles goed door en blijf goed roeren anders kan het aanbranden. Als de havermout vlokken bruin kleuren is het supergezonde en lekkere ontbijtje klaar. Door de verzadigende werking van havermout duurt het wel een tijdje voordat je weer trekt begint te krijgen.

Ik hoor graag of jij er van genoten hebt en ben ook benieuwd waar jij havermout vlokken voor gebruikt.

2 gedachten over “Havermout ontbijt met appeltaart smaak

  1. Ik maak deze in de oven.
    Oven op 200 gr. eerst 10 minuten de appeltjes en daarna nog 10 minuten met de havermout en honing/suiker.
    Bij mij brandde het in het pannetje erg snel aan.

    Maar t’is heerlijk!!!

    • Hier staat het ook regelmatig op het menu, zo lekker is het 😉 Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het aanbrandt. Ik weet niet of je het constant door hebt geroerd? Dit moet je namelijk wel doen, anders heb je inderdaad kans dat het aanbrandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *