Gevulde courgette met gehakt, paprika, ui en champignons

2014-12-23 14.23.23Vroeger kon je mij er niet blij mee maken, maar sinds ik gevulde courgette heb ontdekt ben ik om. Eigenlijk kun je een courgette met heel veel dingen vullen. Ik heb vandaag een vulling gemaakt van gehakt, paprika, champignons en ui. Gevulde courgette is lekker met gebakken aardappeltjes of rijst.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten:
2 courgettes
300 gram gehakt
1 ui
1 paprika
100 gram champignons
2 tenen knoflook
1 eetlepel sambal oelek
geraspte kaas
peper & zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de courgettes en snijd deze in de lengte door. Hol de courgettes uit met een lepel.
2014-12-23 13.35.01Snijd de ui, paprika en champignons in kleine stukjes. Rul het gehakt in een pan.Voeg de ui, paprika en champignons toe aan het gehakt en meng alles goed door. Vervolgens roer je de sambal door het gehakt, pers je de tenen knoflook er boven uit. Breng het geheel nu verder op smaak met peper & zout.

Leg de courgettes op een glazen bakplaat of in een ovenschaal en vul deze met het gehaktmengsel. Bestrooi de courgettes met geraspte kaas en zet het geheel voor ongeveer 20 minuten in de oven.

2 gedachten over “Gevulde courgette met gehakt, paprika, ui en champignons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *