Bananenbrood

2015-01-23 17.06.01Het wordt banenbrood genoemd maar ik zie dit meer als een bananencake, ik vind het namelijk een heerlijk tussendoortje. Het is voedzaam, gezond en niet te vergeten super lekker!!
Je hoeft het brood overigens niet in één keer op te eten. Je kunt het ook heel gemakkelijk invriezen.

Tijd: 15  minuten +  ongeveer 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
3 hele rijpe bananen
150 gram amandelmeel
3 eieren
50 gram dadels zonder pit
1,5 theelepel baking soda
snuf zout
boter

Extra nodig:
cakevorm van ongeveer 23 cm
bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de cakevorm in met wat boter en bedek de cakevorm met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen. Zo stort je namelijk het brood gemakkelijk uit de vorm als het brood klaar is.

Haal de bananen uit de schil en pureer deze samen met de dadels glad. Klop in een aparte kom de eieren met een snuf zout luchtig. Voeg de bananenpuree toe aan het eimengsel en meng dit alles goed door.

Spatel de amandelmeel door het geheel en voeg als laatste de baking soda toe. Meng alles nogmaals goed door zodat er een egaal mengsel ontstaat en giet hierna het beslag in de cakevorm.

Zet de cakevorm voor ongeveer 40 minuten in de oven. Let zo nu en dan wel even op de bovenkant van het brood. Als deze erg bruin begint te worden is het handig om een velletje bakpapier op het brood te leggen voor de resterende tijd.

Het brood is gaar als er een satéprikker droog en schoon uitkomt. Laat het brood even afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
Ik hoop dat jij het  bananenbrood net zo lekker vind als ik en vele anderen! Ik zie graag jullie reactie hier terug 😉

Tips:
*Je kunt het bananenbrood in plakjes invriezen. Haal een uurtje van te voren uit de vriezer en je hebt een gezond tussendoortje;
*Bewaar het bananenbrood in een trommel of verpak het brood in folie. Het bananenbrood blijft dan 5 dagen goed.


Bron: De Voedselzandloper, Kris Verburgh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *