Aardappelkoekjes

2015-01-13 15.16.30Geen zin in de standaard gekookte aardappelen? Maak dan eens deze aardappelkoekjes. Gegarandeerd een succes bij jong en oud.

Recept is voor 4 personen
Tijd:  20 minuten +  15 minuten baktijd

Ingrediënten:
1/2 kilo vastkokende aardappelen
1 ui
1 ei
1 eetlepel sojasaus
1 teen knoflook
2 eetlepels bloem
2 eetlepels verse peterselie
peper & zout
boter of olie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, was ze schoon en rasp ze daarna grof.
2015-01-13 14.43.12Snijd de ui in kleine stukjes.

Klop een ei los in een kom en voeg hierbij flink wat zout en peper bij. Voeg de sojasaus, bloem en peterselie toe en knijp hier een teen knoflook boven uit. Meng als laatste de aardappelrasp hier doorheen. Doe dit met de handen zodat er een samenhangend geheel ontstaat.
2015-01-13 14.56.14

Smelt wat boter in de pan (of gebruik wat olie, ik gebruik meestal een beetje olie en een beetje boter). Schep met een eetlepel wat aardappelmengsel in de pan en druk het iets aan.
2015-01-13 14.55.33 Bak de aardappelkoekjes in ongeveer 15 minuten op halfhoog vuur zodat ze een krokant korstje hebben.

 Tip: Je zou er ook nog wat geraspte kaas door heen kunnen mengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *