Gevuld varkenshaasje

varkenshaas

Varkenshaas is een stukje vlees wat veel op tafel komt tijdens feestelijkheden. Het is redelijk makkelijk te maken en bijna iedereen vindt het lekker. Ik heb dit gevuld varkenshaasje een keer gemaakt tijdens een etentje met vrienden en dat viel erg in de smaak. Omdat het zo in de smaak viel, wil ik dit recept graag met jullie delen.

Recept is voor 2 personen
Tijd: 25 minuten + 15 minuten braadtijd

Ingrediënten:
250 gram varkenshaas
20 gram boter
3 bos-uitjes
1 eetlepel abrikozenjam
plakje achterham
4 plakjes rauwe ham
1 theelepel sojasaus
peper & zout

Extra nodig:
cocktailprikkers

Bereidingswijze:
Laat de varkenshaasjes 10 minuten op kamertemperatuur komen.  Maak de bos-uitjes schoon, snijd het groen eraf en snij de uitjes verder in ringetjes. Meng de jam met de sojasaus. Snijd de varkenshaasjes in de lengte open tot ongeveer 1 centimeter en klap ze open. Bestrijk de binnenkant van de varkenshaasjes met het jam mengsel. Halveer het plakje ham en leg de helften op het varkenshaasje. Zorg ervoor dat er geen ham overhangt. Leg er wat ringetjes bosui  op en klap de varkenshaasjes dicht en rol ze in de ham. Steek het geheel eventueel vast met cocktailprikkers. Wrijf de varkenshaasjes nu goed in met peper & zout.

Verhit de boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Braad de varkenshaasjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Lekker met gebakken aardappels en een frisse salade.


Tips:

  • Mocht je graag een sausje willen, haal dan de varkenshaasjes even uit de pan en hou ze warm
  • Roer een half bekertje crème fraîche en  een scheutje witte wijn door het  braadvocht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *