Caesar salade

2014-12-22 17.11.28
Zin in een lekkere maaltijdsalade? Dan is deze zeker de moeite waard om te maken. Het kost wel even tijd, maar dan heb je ook wel een heerlijke salade.

Recept is voor 2 personen
Tijd: 45  minuten 

Ingrediënten:
1 petit pain
250 gram kipfilet
75 gram bacon
1 teentje knoflook
1 krop ijsbergsla
50 gram geraspte parmezaanse kaas (Grana Padano)
1 vleestomaat
3 eieren
peper & zout

Voor de dressing:
1 blikje ansjovisfilet
4 eetlepels mayonaise
1 teentje knoflook
1/4 citroen
1 theelepel mosterd

Bereidingswijze:
Kook 2 eieren hard in ongeveer 10 minuten, pel ze en snijd ze in kwarten. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de kipfilet in dunne, niet al te grote, plakjes. Maal de petit pain in een keukenmachine tot kruimels en schep de broodkruimels in een kommetje. Klop in een diep bord het ei los met wat peper & zout. Haal de plakjes kipfilet eerst door het ei en wentel ze daarna door de broodkruim. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in ongeveer 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege. Leg de kipfilet plakjes op een bord en laat ze afkoelen. Bak de bacon ook aan in de koekenpan en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Prak 2 ansjovisfilets fijn in een schaaltje en pers hierboven een teen knoflook uit. Voeg hier 4 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd en naar smaak peper & zout  aan toe en klop dit met de garde. Knijp de citroen hierboven uit en klop nog even met de garde zodat er een dikke gebonden dressing ontstaat.
Snijd de ijsbergsla in stukken en meng de dressing hier door heen. Schep de bacon, het ei,  de tomaat blokjes en  nog wat ansjovis in stukje door de sla. Maak het geheel af met wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Tip:
Leg op de salade zelfgemaakt croutons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *