Andijvie met kip en aardappeltjes uit de oven

2014-12-28 15.40.11

Ik ben gek op ovenschotels. Niet alleen omdat ze lekker zijn, maar ook omdat ze vaak eenvoudig en snel klaar te maken zijn.
Vandaag heb ik deze andijvie ovenschotel met kip en aardappeltjes voor jullie gemaakt.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten + 20 oventijd

Ingrediënten:
400 gram gesneden andijvie
600 gram voorgekookte krieltjes
1 ui
100 gram katenspek
provençaalse kruiden
100 milliliter slagroom
50 gram geraspte kaas
1 eetlepel olie
peper en zout

 Bereidingswijze:
 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kipfilet en katenspek in stukjes, voeg ze samen in een kom en bestrooi ze flink met provençaalse kruiden en wat peper & zout.

2014-12-28 15.00.18

Snipper de ui. Schenk 1 eetlepel olie in een koekenpan of wok en bak hierin de kipfilet en katenspek. Voeg de ui toe.
2014-12-28 15.06.11

Haal de kipfilet en katenspek uit de pan en hou deze apart. Bak ik dezelfde pan de krieltjes 10 minuten. Voeg de krieltjes bij de kipfilet en katenspek en bak dan de andijvie nog even kort in de pan. Voeg de kipfilet, katenspek en krieltjes bij de andijvie en meng alles goed.
2014-12-28 15.15.48
Doe dit alles in een ovenschaal. Meng de slagroom met de geraspte kaas en giet dit mengsel over het gerecht.
2014-12-28 15.19.12

Zet deze andijvieschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
2014-12-28 15.40.11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *